Dostupni linkovi

Sjeverna Karolina zabranila istospolne brakove


Prema prvim rezultatima nakon prebrojavanja 74 posto glasova 60 posto građana Sjeverne Karoline odlučilo je kako na snagu odmah treba stupiti ustavni amandman koji zabranjuje istospolne brakove.

Čini se kako stanovnicima Sjeverne Karoline nije bilo dovoljno što zakon brani sklapanje istospolnih brakova nego su se svim silama potrudili da to uđe i u Ustav njihove savezne države.

Prema prvim rezultatima nakon prebrojavanja 74 posto glasova 60 posto građana Sjeverne Karoline odlučilo je kako na snagu odmah treba stupiti ustavni amandman koji zabranjuje istospolne brakove, javlja BBC. Podršku istospolnim zajednicama dalo je 40 posto građana.

I ranije ankete ukazivale su na to kako će amandman biti usvojen, a brak se definira samo kao zajednica muškarca i žene.

Građanima Sjeverne Karoline, čini se, ništa nisu značile riječi američkog potpredsjednika Joea Bidena koji je podržao istospolne zajednice, ni preporuka bivšeg predsjednika Billa Clintona koji im je preporučio da odbace predloženi amandman, prenosi agencija VLM.
XS
SM
MD
LG