Dostupni linkovi

Počinje suđenje hrvatskom tajkunu Tomislavu Horvatinčiću


Na Općinskom sudu u Šibeniku danas počinje suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću, optuženom da je 16. kolovoza prošle godine pored otočića Maslinovik, u primoštenskom akvatoriju, svojom motornom jahtom Santa Maria usmrtio bračni par iz Italije.

Jutarnji list je objavio kako Horvatinčić pregovara s obitelji Salpietro oko eventualne odštete. Pregovore je Jutarnjem potvrdio i njegov odvjetnik Branko Baica, koji je rekao da je bilo nekoliko kontakata s rodbinom poginulih, ali konkretni dogovor nije postignut. Horvatinčić čeka da obitelj ponudi iznos kako bi mogli oko njega pregovarati.

U optužnici koju je podignulo Državno odvjetništvo stoji kako je poduzetnik, vozeći prebrzo i preblizu obali, te ne obraćajući pažnju na okolni pomorski promet, pramcem svoga glisera naletio na lijevi krmeni dio trupa jedrilice na kojoj su se nalazili Talijani.

Horvatinčićev je gliser, navodi se u optužnici, prešao preko čitave dužine jedrilice i na mjestu usmrtio talijanski bračni par. Tomislav Horvatinčić je u istrazi tvrdio kako je zakazao autopilot koji je u trenutku sudara navodno bio uključen.

Danas bi se poduzetnik pred Općinskim sudom trebao očitovati o krivnji, a sud bi trebao odlučiti hoće li suđenje biti otvoreno za javnost.
XS
SM
MD
LG