Dostupni linkovi

Keljmendi uplatio 10.000 eura zbog divlje gradnje u Ulcinju


Kontroverzni kosovski biznismen Naser Keljmendi, uplatio je po odluci vlasti Crne Gore 10.000 eura školi i vrtiću u Ulcinju zbog nelegalne gradnje u tom gradu, saopštilo je danas državno tužilaštvo u Podgorici.

Tužilaštvo je prikupilo dokaze da je Naser Keljmendi u Donjem Štoju kod Ulcinja 2009. i 2010. godine izgradio hotel "Casa Grande" bez građevinske dozvole, piše u saopštenju tužilaštva.

Dodaje se da je Osnovno tužilaštvo u Ulcinju u slučaju Keljmendija, koji je "priznao utvrđene činjenice", primijenilo "institut odloženog krivičnog gonjenja" i naložilo mu da na račun škole i dečijeg vrtića u tom gradu uplati 10.000 eura.

Keljmendi je danas uplatio taj novac.

Osnovno tužilaštvo u Ulcinju je sličnu mjeru primijenilo i u slučaju bivšeg gradonačelnika tog grada Gzima Hajdinage, koji je prije par dana uplatio 10.000 eura lokalnom porodilistu zbog zloupotrebe službenog položaja.Hajdinaga je na "štetu sadašnjih i budućih razvojnih potencijala opštine, pribavio korist većem broju bespravnih graditelja".

Crnogorska policija je krajem decembra prošle godine podnijela krivične prijave protiv bivšeg gradonačlenika Ulcinja i kosovskog biznismena, nastanjenog u Sarajevu, Nasera Keljmendija.
XS
SM
MD
LG