Dostupni linkovi

Novi pad podrške vladi Zorana Milanovića


U Hrvatskoj je sve vidljiviji pad podrške Vladi premijera Zorana Milanovića, pokazuje najnovije istraživanje javnog mnjenja agencije Promocija plus.U aprilu je politiku vlade podržavalo 58,1 odsto ispitanih, dok jepočetkom maja ta podrška pala na 46,8 odsto, prenose danas hrvatski
portali.

U skladu s tim pad podrške bilježi i vladajuća koalicija lijevog centra, kao i pojedinačno stranke koalicije. Na takve rezultate istraživanja po svemu sudeći odrazile su se nepopularne mjere nove vlade poput povećanja cijena struje i plina.

Pad podrške bilježi i najveća opoziciona stranka Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) koja je u ovom trenutku zaokupljena unutarstranačkim izborima. Takvu situaciju najbolje su iskoristili Hrvatski laburisti koji su, prema istraživanju, svoj rejting povećali s prošlomjesečnih 5,6 odsto na 8,1 odsto podrške.

Ipak, najveća stranka Socijaldemokratska partija i dalje ima veliku prednost u odnosu na glavnog konkurenta HDZ - 30,3 prema 16,2 odsto.

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović i dalje je najpozitivniji političar u zemlji s 33,9 odsto (u aprilu 36,1 odsto).Drugi na listi najpozitivnijih je premijer Zoran Milanović s
podrškom od 10,5 odsto (u aprilu 12,1 odsto).

Na listi najnegativnijih hrvatskih političara i dalje vodi bivši premijer Ivo Sanader, iza kojeg se nalazi potpredsjednik vlade Radomir Čačić, a zatim i bivša premijerka i aktuelna predsJednica HDZ-a Jadranka Kosor.
XS
SM
MD
LG