Dostupni linkovi

Kacin: Što prije početi pregovore o vladi


Izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin pozdravio je snažan uspjeh proevropskih stranaka na juče održanim parlamentarnim izborima u Srbiji i istakao da od političkih partija koje su prešle cenzus za ulazak u Skupštinu očekuje da što prije počnu pregovore o formiranju vlade koja će imati jasni reformski plan sa evropskom agendom.

"Pozdravljam veliki uspjeh stranaka koje se zalažu za integraciju Srbije u EU. Smatram da je od velikog značaja činjenica da je izostala podrška ekstremističkim strankama, kao i to da je nije bilo većih neregularnosti na biračkim mjestima'', istakao je Kacin.

Kacin je istakao da bi postizanje dogovora o novoj koaliciji prije drugog kruga izbora za predsjednika Srbije bio dobar signal i znak operativnosti buduće vlade, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"Evropske integracije Srbije se nalaze u presudnoj fazi. Nezavisno od sastava naredne vlade i od toga ko će je predvoditi, potrebno je što prije nastaviti dijalog sa Prištinom i provesti do sada postignute sporazume'', istakao je Kacin.Istovremeno, naglasio je, potrebno je naporno raditi na učvršćivanju vladavine prava u zemlji i na ekonomskom oporavku Srbije.

"Zato se nadam da će naredna vlada početi što prije sa radom, kao i to da će nova Skupština biti konstituisana u najkraćem roku, kako bi saradnja sa evropskim institucijama mogla nesmetano da se nastavi'', naglasio je Kacin.

Kacin je izrazio očekivanje da će predsjednički kandidati Boris Tadić i Tomislav Nikolić voditi fer i poštenu kampanju pred drugi krug izbora za predsjednika 20. maja.
XS
SM
MD
LG