Dostupni linkovi

Cesid: Glasovi sa Kosova neće promenti sliku izbora


Programski direktor Cesida Marko Blagojević ocenio je danas da rezultati glasanja na predsedničkim i parlamentarnim izborima na Kosovu neće značajno uticati na sinoć procenjenu raspodelu mandata.

"Glasovi na Kosovu ne mogu da naprave veliku pometnju jer ih nema mnogo, može da dodje do promena eventualno u jednom mandatu, jedna stranka da dobije mandat više, druga da izgubi, ali to je najdalje dokle može da ode uticaj glasova gradjana sa Kosova", rekao je Blagojević Radio televiziji Srbije.

On je kazao da stranke koje su ostale ispod cenzusa, Srpska radikalna stranka i Dveri, imaju male šanse da posle prebrojavanja glasova sa Kosova udju u parlament.

"Za SRS i Dveri šanse su male, ne mogu da odbacim mogućnost da se nešto promeni, naročito kad budu uneti rezultati sa svih biračkih mesta, ali je verovatnoća da se to dogodi mala", rekao je Blagojević.

On je rekao da će Cesid konačnu procenu rezulata izbora koja će uključiti glasove sa Kosova, imati kad brojanje glasova sa 90 biračkih mesta u Raškoj i Vranju bude završeno.

"Mi smo se nadali da ćemo moći u 10 sati da izadjemo sa konačnom procenom, ali to se verovatno neće dogoditi jer brojanje neće biti gotovo", rekao je Blagojević.
XS
SM
MD
LG