Dostupni linkovi

Angelini Jolie dodijeljena povelja počasni građanin Kantona Sarajevo


Glumici Angelini Jolie večeras je na svečanoj sjednici Kantona Sarajevo u Narodnom pozorištu u odsustvu dodijeljena povelja "Počasni građanin Kantona Sarajevo".

Jolie se obratila video porukom poručivši da nije mogla da prisustvuje svečanosti, ali da će plaketu lično preuzeti u glavnom gradu BiH u julu i zahvalila na priznanju.

Povelja počasnog građanina Kantona Sarajevo svake godine se u okviru obilježavanja Dana Kantona Sarajevo, dodjeljuje u nekoliko kategorija.

Jolie je plaketu dobila kao strani državljanin koji se istakao u davanju podrške borbi za odbranu Sarajeva, unapređenju međunarodne saradnje, razvijanju međunarodnih i međuljudskih odnosa na načelima solidarnosti, demokratičnosti, humanosti i tolerancije među ljudima različite nacije, vjere i kulture.

Plaketu Kantona Sarajevo su za doprinos razvoju u oblasti privrede, nauke, društvenih djelatnosti i umjetnosti dobili legenda fudbala u BiH Ivica Osim i književnik Dževad Karahasan.

Kolektivno priznanje Kantona Sarajevo dobila je Ambasada Japana u BiH. Posthumno plaketa je dodijeljena nedavno preminulom profesoru Nijazu Durakoviću.
XS
SM
MD
LG