Dostupni linkovi

Šestoro mrtvih u samoubilačkom napadu u Afganistanu


Šest ljudi ubijeno je u Kabulu u dva talibanska napada izvedena nekoliko sati nakon odlaska američkog predsjednika Baracka Obame koji je boravio u nenajavljenu posjetu afganistanskoj prijestolnici.

Petero afganistanskih civila i zaštitar ubijeni su u samoubilačkom napadu na kuću u kojoj su smješteni strani radnici iz Europske unije i UN-a.

"Danas je plemeniti borac izveo napad autobombom na stranu vojnu bazu u Kabulu, a pratili su ga i drugi borci koji su ušli u bazu", rekao je talibanski glasnogovornik u sms poruci koju je poslao francuskoj novinskoj agenciji AFP-u.

Talibani su objavili da su izveli samoubilački napad u znak prosvjeda protiv posjeta predsjednika Obame i potpisivanja strateškog sporazuma SAD-a i Afganistana, priopćio je talibanski glasnogovornik Zabihula Mudžahid.

Eksplozije svjedoče o ponovnom jačanju talibanskog djelovanja više od deset godina otkako su NATO-ove snage ušle u zemlju kako bi ih svrgnule s vlasti i u času kada se međunarodna koalicija 2014. treba povući i prenijeti sigurnosne ovlasti na afganistanske snage.

Obama je u Afganistanu proveo oko šest sati. Došao je iznenada i u tajnosti, pod okriljem mraka i na godišnjicu ubojstva vođe al-Kaide Osame bin Ladena.
XS
SM
MD
LG