Dostupni linkovi

Josipović se založio za vrednovanje prava radnika


Hrvatski predsjednik Ivo Josipović rekao je na proslavi 1. maja u Zagrebu da hrvatsko društvo ne cijeni rad, te da je neophodno da se radnička prava bolje vrednuju.

Josipović se pridružio građanima na proslavi u zagrebačkom Maksimiru, gdje je organizovan bogat kulturno-umjetnički program.

Hrvatski premijer Zoran Milanović pridružio se građanima u riječkom izletištu Ronjgi, i tom prilikom poručio da Vlada Hrvatske treba da sačuva životni standard i omogući društveni napredak.

Na splitskom brdu Marjanu predstavnici Samostalnih sindikata, kao i njihove kolege u Zagrebu, kritikovali su rad Vlade i ukazali na loš položaj radnika. Ministar regionalnog razvoja Branko Grčić rekao je u Splitu da je trebalo kritike uputiti prethodnim ministrima, te da je sasvim normalno da se sindikati bore za prava radnika i vrše pritisak na Vladu.

Hiljade Splićana okupilo se na proslavi 1. maja na Marjanu, a prilikom podjele 2.000 porcije pasulja došlo je do sukoba, pa je desetak policajaca moralo da interveniše.

Red je formiran čak dva sata prije podjele pasulja a, kada je počela, nastupio je haos. Policajci nisu mogli da izađu na kraj sa starijim Splićanima.
XS
SM
MD
LG