Dostupni linkovi

OEBS imenovao Matea Mekačija za šefa posmatrača izbora u Srbiji



Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju, OEBS imenovala je Matea Mekačija ( Matteo Mecacci) za šefa posmatračke misije koja će nadgledati parlemntarne i predsjedničke izbore u Srbiji 6.maja.

Misija će kako je saopšteno imati više od 35 posmatrača .Mekačija je na ovu dužnost imenovao predsjedavjući OEBS-a , zamjenik irskog premijera Eamon Gilmor (Gilmore) .

Mekači je član italijanskog parlementa predsjedavjući OEBS'ovog komiteta za ljudska parava i učetvovao je u nekoliko posmatračkih misija , između ostalog bio je i zamjenik šefa posmatračke misije za predsjedničke izbore u Kazahstanu 2011.

Navodeći da je Srbija za relativno kratko vrijeme prešla put jačanja demokratije , Mekači je naveo da se nada da će izbori ove sedmice u Srbiji predstavljati uspješnu priču u širem regionu koji pokriva OEBS.

U OEBS-u se nadaju da će izbori potvrditi odanost Srbije preuzetim obavezama a sve u skladu sa Kopenhaškim dokumentom iz 1990.

Mekači će po okončanju izvora sačiniti izvještaj evropske organizacaije koji će biti prezenitaran na press konferenciji 7.maja.
XS
SM
MD
LG