Dostupni linkovi

USKOK istražuje Sanadera i o prodaji poslovne zgrade


Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader obaviješten je da ga USKOK istražuje u aferi oko prodaje poslovne zgrade u Planinskoj ulici, no još nije poznato kada će biti ispitan u tom slučaju, doznaje se od njegovih odvjetnika.

U posljednjoj istrazi pokrenutoj protiv Sanadera USKOK ga tereti zajedno s HDZ-ovim ministrom regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petrom Čobankovićem, bivšim zastupnikom HDZ-a i vlasnikom lanca mesnica Stjepanom Fiolićem te sudskim vještakom Matom Bitangom za nezakonitosti oko prodaje poslovne zgrade u Planinskoj ulici u Zagrebu teške nešto manje od 4 miljuna eura.

Prema pisanju medija Fiolić je u USKOK-u priznao je da je zajedno s bivšim premijerom Sanaderom osmislio prodaju zgrade u Planinskoj.
Zgrada je, naime, pripadala Fiolićevoj tvrtki koju nije prodao izravno, ve je zgradu prvo kupila Hypo Leasing Croatia s kojom je Vlada sklopila ugovor i unajmila zgradu procijenjenu na na nešto više od 8,5 milijuna eura. Leasing je uzet na 10 godina, od 2010. do 2019. godine, a odluka o kupnji donesena je na zatvorenom dijelu sjednice Vlade početkom aprila 2009.
XS
SM
MD
LG