Dostupni linkovi

Bill Clinton podržao Obamu


Bivši američki predsjednik Bill Clinton podržao je svog demokratskog kolegu Baracka Obamu u prvom pojavljivanju na pozornici uz sadašnjeg predsjednika tijekom njegove predizborne kampanje, te mu pomogao prikupiti više od dva milijuna dolara.

"Idemo u pravom smjeru pod vodstvom predsjednika Obame", rekao je Clinton pred oko 500 Obaminih pristaša okupljenih u gradiću McLeanu u Virginiji o čovjeku koji je pobijedio njegovu suprugu Hillary Clinton u utrci za demokratsku nominaciju na izborima prije četiri godine.

Clintonova podrška mogla bi se pokazati ključnom za Obamu u prikupljanju sredstava za kampanju kao i za uvjeravanje američke javnosti da ima dobre gospodarske planove, za koje republikanci tvrde da su neodgovorni i populistički.

Tijekom Clintonova mandata SAD je ostvarivao veliki gospodarski rast i održavao uravnotežen proračun, što će demokrati rado podsjećati birače uoči predsjedničkih izbora 6. studenoga. Obama je u obraćanju pristašama podsjetio na Clintonove divljenja vrijedne ekonomske rezultate tijekom dva mandata u Bijeloj kući.

"Nisam se kandidirao za predsjednika samo zato da bismo se vratili na mjesto gdje smo bili 2007. Nisam se kandidirao samo zato da bismo obnovili stanje prije ekonomske krize. Kandidirao sam se kako bi smo se vratili na pravi put koji smo izgubili otkad je Bill Clinton napustio predsjedničku dužnost", rekao je Obama.
XS
SM
MD
LG