Dostupni linkovi

Britanska vlada pod pritiskom zbog redova na aerodromu Hitrou


Britanski poslanici zatražili su objašnjenje od vlade za duge redove na londonskom aerodromu Hitrou, što izaziva nezadovoljstvo putnika i aviokompanija i zabrinutost tri meseca uoči Olimpijskih igara.

Zbog nedovoljnog broja ljudi za rad na pasoškoj kontroli, putnici koji stižu na Hitrou često moraju da čekaju do dva sata da prođu kontrolu, a nekad duže za one koji nemaju pasoše Evropske unije. Ovi zastoji se pojavljuju poslednjih mesec dana.

"To je pravi problem", rekao je danas poslanik Kit Vaz, predsednik parlamentarnog odbora za unutrašnja pitanja koji je rekao da ima nameru da pozove ministra za imigraciju Demijana Grina da o tome govori.

"Ne radi se samo o Olimpijskim igrama, radi se o Hitrouu kao međunarodnom aerodromu, naš ugled je u ptianju. Hitrou treba da bude aerodrom svetske klase svaki dan u godini", rekao je Vaz za Bi-bi-si.

Portparol granične policije Border fors (Border Force) rekao je da oni ne nameravaju da "ugroze graničnu bezbednost" ali da će nastojati da svedu poremećaje na minimum.

Kompanija BAA, koja je vlasnik Hitroua tražila je od ministarstva unutrašnjih poslova da se hitno pozabavi ovim problemom i ocenila nedavne redove na imigracionoj kontroli "neprihvatljivim".
XS
SM
MD
LG