Dostupni linkovi

Vrhovni sud Hrvatske potvrdio presude Mataniću i Mafalaniju


Vrhovni sud Hrvatske potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od prvostupanjskog suda zatražio je da odluči o produljenju pritvora preostaloj trojici optuženika - Robertu Mataniću, Bojanu Guduriću i Slobodanu Đuroviću.

Robert Matanić nepravomoćno je osuđen na 33 godine zatvora, a Željko Milovanović, koji je kao izravni počinitelj optužen da je aktivirao eksplozivnu napravu koja je raznijela Pukanića, u odsutnosti je osuđen na 40 godina zatvora.

Gudurić je dobio 30-godišnju kaznu jer je iz zasjede trebao pucati u Pukanića ako eksploziv zataji. Đurović je osuđen na 15 godina zatvora zbog optužbe da je bio veza ubojica sa Sretenom Jocićem, zvanim Joca Amsterdam, koji je za Pukanićevo ubojstvo navodno platio 1,5 milijuna eura.

Neki mediji objavili su u martu ove godine da je Vrhovni sud šesteročlanoj skupini smanjio kaznu s ukupno 150 godina na 148 godina, to jest da su za godinu dana smanjene kazne samo Luki Mataniću i Mafalaniju, no zasad za to nema potvrde.
XS
SM
MD
LG