Dostupni linkovi

Počinje SHARE konferencija u Beogradu, članovi kosovskog portala odustali zbog pretnji


Svoje učešće na konferenciji "SHARE", koja počinje danas u Beogradu, iz bezbednosnih razloga, otkazao je portal "Kosovo 2.0" zbog pretnji srpskih navijača.

Naime, ekstremno desničarska organizacija SNP Naši najavila je da će sprečiti promociju ovog portala u Srbiji, nazivajući ga "prošiptarskim".

Konferencija koja počinje danas, do 28. aprila okupiće više od 2.000 aktivista, blogera, inženjera, programera i umetnika iz Srbije i inostranstva.

“Osim prezentacije predavanja i raznih radionica, panel diskusija, biće preko 100 stranih gostiju i predavača, počevši od Džordža Hosa, koji je jako mlad haker i inženjer, ima 21 godinu, ali je prvi koji je ‘džejlbrejkovao’ Ajfon i sve Eplove uređaje, kao i Soni plej stejšn. Tu će bit ii prvi portparol Vikiliksa, koji sada ima svoj novi portal Open liks”, kaže Filip Milošević, jedan od organizatora "SHARE"-a.

Kao i prošle godine, muzički program konferencije "Share by Night" predstaviće aktuelne svetske umetnike elektronske muzike koji će deliti binu i DJ pultove sa talentima lokalne klupske scene.

Među izvođačima su londonski producent Daren Kaningem, poznatiji pod pseudonimom "Actress", kao i vodeće ime britanske elektro-fank scene, Roska. Berlinsku tehno i haus scenu predstaviće Redšejp, ATA, Gerd Janson, kao i Kanađanin Giljom Kotu Dumon.
XS
SM
MD
LG