Dostupni linkovi

Pjevač Žanko priznao da je nosio kolegama novac iz HDZ-a


Hrvataski pjevač Dražen Žanko, najpoznatiji po domoljubnoj pjesmi 'Od stoljeća sedmog', priznao je da je služio kao kurir između HDZ-a i estradnih zvijezda čiji su se nastupi u HDZ-ovim kampanjama plaćali iz crnih fondova, piše Slobodna Dalmacija, dodajući kako je Žanko ponudio suradnju nadležnim institucijama

"Ponekad bih im, kao kolega kolegi, odnio kuverte, ali nisam znao koliki su iznosi u njima. Nikad se nisam u to petljao. Moja uloga u cijeloj priči s HDZ-om bila je umjetnička - pisao sam pjesme, kreirao program, ali nikada nisam govorio s izvođačima o novcima, niti sam ugovarao gaže", kazao je Žanko za Slobodnu Dalmaciju, dodajući da će se, budu li ga zvale nadležne institucije, odazvati pozivu i reći sve što im treba.

Podsjetimo kako je bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević tokom istrage USKOK-u posvjedočila kako je Žanko bio jedan od pojedinaca kojima je isplaćivala 'prljave' novce, nakon čega bi ih ovaj prosljeđivao estradnim zvijezdama koje je HDZ bio angažirao u predizbornoj kampanji.
XS
SM
MD
LG