Dostupni linkovi

Šef Europla: Kancelarija Interopla u Podgorici jedna od najefikasnijih


Kancelarija Interpola u Crnoj Gori jedna je od najefikasnijih i najodgovornijih na svijetu, ocijenio je direktor Europola Rob Vejnrajt.

"Saradnja između Interpola i Crne Gore je veoma jaka, a iako ste mala zemlja, kad je u pitanju Interpol, vi ste jedna od zemalja predvodnica", rekao je Vejnrajt novinarima u Budvi, gdje se održava konferencija o sajber-kriminalu.

On je naveo da Crna Gora, kad je bezbjednost u pitanju, dobro napreduje.

Odgovarajući na pitanje da li Interpol ima novih informacija o Darku Šariću i Safetu Kaliću, optuženim odnosno osumnjičenim za oraganizovani kriminal, Vejnrajt je rekao da ne želi govoriti o pojedinačnim slučajevima.

Na pitanje koliko je izražen problem sajber-kriminala u Crnoj Gori, Vejnrajt je rekao da Crna Gora i sve zemlje koje se razvijaju, moraju razmišljati o sajber-kriminalu.

"Samo 35 zemalja provjerava da li su ljudi koji putuju, ulaze u neku zemlju, ušli sa regularnim dokumentima, a Crna Gora je jedna od tih 35 zemalja i redovno provjerava Interpolovu bazu podataka da li neko ulazi sa lažnim ili regularnim dokumentima. Ovog ljeta imaćemo u Crnoj Gori timove koji će voditi računa o tome", naveo je on.
XS
SM
MD
LG