Dostupni linkovi

Pritvor za privedene zbog Azotare


Za sedam osoba privedenih zbog zloupotrebe u pančevačkoj Azotari određen je pritvor od 48 sati. Odluka o daljem zadržavanju biće doneta posle saslušanja.

U međuvremenu, počele su da se oglašavaju predstavnici stranaka i institucija koje negiraju da su umešane u zloupotrebe vršene u Azotari. Agencija za privatizaciju saopštila je da su njeni zaposleni postupali zakonito u postupku privatizacije "Azotare".

Međutim, predsednik Samostalnog sindikata u pančevačkoj Azotari Milan Ivović kaže za Jutarnji dnevnik da je hapšenje osumnjičenih zbog malverzacija prilikom privatizacije Azotare dobra vest, da veruje da će pravosuđe uraditi sve da bi se ovaj slučaj rešio, ali i da to neće popraviti već učinjenu štetu koju je pretrpelo ovo preduzeće. Prema Ivovićevim rečima, radnici Azotare su još 2008. godine zahtevali da se obavi kontrola firmi u vezi neispunjavanja obaveza iz kupoprodajnih ugovora, međutim, tada, prema njegovim rečima, niko od državnih organa nije reagovao.

Zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili pančevačku Azotaru za gotovo milijardu dinara u ponedeljak je uhapšeno sedam osumnjičenih, dok se za dvojicom još traga.
XS
SM
MD
LG