Dostupni linkovi

Organizacija za prava studenata pri Filozofskom fakultetu o incidentu


*Saopštenje Organizacije za prava studenata pri Filozofskom fakultetu

Organizacija za prava studenata pri Filozofskom fakultetu u Sarajevu u potpunosti podržava borbu za sva prava studenata koja se ostvaruju unutar fakulteta. Osnovni cilj ove organizacije je upravo i borba za ista.

U toku četvrtka i petka, na fakultetu nisu smatrali da je potrebno da internvenišu po ovom pitanju s obzirom da je dokument napisan od strane Zavoda. Mi smo pokušali doći do izjava prodekana i dekana Filozofskog fakulteta, međutim bio je vikend.

Studenti kojima su narušena prava dokumentom Zavoda za transfuziologiju krvi, su se obratili asocijaciji danas, 23.4.2012. godine, nakon okupljanja u holu fakulteta, pa je asocijacija nakon razgovora sa studentima pozvala Upravu fakulteta na razgovore sve tri strane.

Iskreno nam je drago, da u kompletnoj letargičnosti studenata, postoje studenti koji će se imenom i prezimenom boriti za svoja prava, od onih ljudskih, pa sve do onih koja se vežu za nastavni proces.

Nadamo se da će u budućnosti, borba ići pravim putem, da će studenti koristiti studentska predstavništva za borbu, i da ćemo na pravi način, krenuvši od ovog problema, ići ka puno većim, i riješavati ih.
XS
SM
MD
LG