Dostupni linkovi

Anketa:Tadić i Nikolić izjednačeni


Najnovija istraživanja koje je provela agencija "Faktor plus" pokazuju da je 36,1 odsto građana Srbije opredijeljeno za lidera srpskih naprednjaka Tomislava Nikolića, dok se 35,7 odsto izjasnilo za predsjednika Demokratske stranke Borisa Tadića.

Prema istraživanju koje je provedeno od 14. do 22. aprila na uzorku od 1.084 ispitanika sa teritorije Srbije, 46 odsto ispitanika se izjasnilo da će izaći na izbore i da zna za koge će glasati.

Vladimir Pejić iz agencije "Faktor plus" rekao je da će za koaliciju oko Srpske napredne stranke glasati 33,5 odsto birača, za koaliciju oko Demokratske stranke 28,3 odsto, dok je na trećem mjestu koalicija oko socijalista sa 11,8 odsto glasova birača.

Iz agencije ističu da će predsjednički kandidati Tadić i Nikolić odlučujuću bitku voditi u drugom krugu.

Istraživanje je pokazalo da će cenzus preći stranke koalicije oko Liberalnodemokratske partije, za koju bi glasalo 6,2 odsto glasača, Demokratska stranka Srbije sa 5,7 i Srpska radikalna stranka sa 5,5 odsto glasača.

Istraživanje agencije "Faktor plus" pokazuje da je oko 18 odsto neodlučnih ispitanika za čije glasove će se stranke boriti kako bi pridobile njihovo povjerenje.

U Srbiji se 6. maja održavaju predsjednički, parlamentarni i lokalni izbori.
XS
SM
MD
LG