Dostupni linkovi

Crnoj Gori nije potreban MMF


Crnoj Gori nije potrebno sklapanje aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), ocijenjeno je na sastanku predstavnika te institucije i crnogorske delegacije u Vašingtonu, prenosi Mina.

Direktor MMF-a za Evropu, Reza Mogadam (Moghadam)je na sastanku sa ministrom finasija Miloradom Katnićem, ocijenio ohrabrujućim izvještaj misije te finansijske institucije i podržao nastavak rada na očuvanju fiskalne stabilnosti, kao preduslova ekonomskog rasta.

Iz Ministarstva finansija je saopšteno da su članovi crnogorske delegacije, drugog dana redovnog proljećnog zasijedanja Svjetske banke (SB) i MMF-a, razgovarali sa predstavnicima tih institucija i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Oni su predstavnike MMF-a upoznali sa aktuelnim ekonomskim kretanjima u Crnoj Gori i politikama koje Vlada i Ministarstvo preduzimaju u cilju savladavanja izazova sa kojima se suočavaju ekonomije većine zemalja.

Crnogorski predstavnici sa predsjednikom EBRD-a, Tomasom Mirouom (Thomas Mirow) razgovarali o projektima koje ta banka podržava u Crnoj Gori i perspektivama buduće saradnje.

Sagovornici su, podsjetivši na pozitivnu ulogu kancelarije EBRD-a za Crnu Goru, naveli i da su spremni da inteziviraju saradnju, posebno u oblastima koje se odnose na podršku bankarskom sektoru, malim i srednjim preduzećima i kapitalnim projektima.

Članovi crnogorske delegacije su, u okviru posjete Vašingtonu, razgovarali i sa regionalnim direktorom MMF-a Gervinom Belom (Gerwin Bell), direktorom fiskalnog odjeljenja MMF-a Karlom Kotarelijem ( Carlo Cottarelli) i izvršnim direktorom holandske konstituence Menom Snelom.
XS
SM
MD
LG