Dostupni linkovi

Srbija: Hapšenja zbog Azotare Pančevo


Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala započeli su jutros akciju hapšenja zbog zloupotreba u Azotari Pančevo.Kako navodi B92, u akciji uz pripadnike SPBOK učestvuje i Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Prema nezvaničnim informacijama, do sada su uhapšene dvije osobe, a akcija se nastavlja i očekuje se još hapšenja tokom dana.

Privatizacija pančevačke Azotare jedna je od privatizacija koja se nalazi na spisku problematičnih a čije preispitivanje se traži.

Blic je jutros objavio da se istraga u slučaju velike pljačke pančevačke Azotare, kada je litvansko-srpski konzorcijum to preduzeće pri privatizaciji oštetio za više od 50 miliona eura, privodi se kraju.

Srpska policija je još u decembru prošle godine izdala potjernicu za Litvancem prilikom privatizacije, zbog malverzacija u pančevačkoj Azotari i prodaje pogona "Karbamid 2” bez dozvole države.

Sadašnje rukovodstvo Azotare, sa direktorom "Srbijagasa” Dušanom Bajatovićem na čelu, podnijelo je još nekoliko krivičnih prijava, a tužilaštvo je predmet kvalifikovalo kao organizovani kriminal jer je preduzeće iz Pančeva oštećeno za više od 50 miliona eura.
XS
SM
MD
LG