Dostupni linkovi

Crnogorsko Tužilaštvo provjeriće informacije koje je objavila Pobjeda u vezi poslovanja Vijesti


Vrhovna državna tužiteljka Ranka Čarapić najavila je da će se dokumenti i informacije koje je Pobjeda objavila posljednjih dana o poslovanju Vijesti i pojedinih urednika u tom listu „naći pod lupom Tužilaštva“.

Mi ćemo sigurno provjeriti najnovije informacije koje je objavila Pobjeda i to će biti nastavak naših aktivnosti koje smo ranije preduzeli u okviru provjera poslovanja Vijesti i preduzeća „Daily press“, koji je izdavač tog lista, kazala je Čarapić za Pobjedu.

Pobjeda je u subotu i nedjelju objavila „Mini studiju“ autora Zdravka Vučinića, urednika ekonomske rubrike i smijenjenog zamjenika glavnog urednika Vijesti, o tome što su i zašto objavljivali.

Vučinić je tu studiju napisao prije nešto manje od dvije i po godine, kao dokaz svoje odanosti uredništvu i kao preporuku za kandidovanje za dužnost zamjenika glavnog urednika. U toj je studiji, između ostalog, naveo, kako su u Vijestima prećutkivane negativne i loše konotirane informacije u vezi sa Crnogorskom komercijalnom bankom, čija je ranija uprava bila rodbinski povezana sa jednim od suvlasnika Vijesti, kao i na koje je sve načine nanio štetu konkurentskoj Prvoj banci.

U današnjem tekstu „Vijesti pod lupom države“, Pobjeda je povodom ove teme razgovarala sa više kolega novinara i urednika, političara i biznismena, napominjući da su mobilni telefoni direktora Vijesti Željka Ivanovića i glavnog i odgovornog urednika Mihaila Jovovića bili isključeni.

Sam Vučinić je kazao Pobjedi da juče nije bio spreman „iz privatnih razloga“ da da izjavu i da ga „zovu sjutra“.

Ranko Vujović, izvršni direktor Medijskog savjeta za samoregulaciju kazao je da je u ovom slučaju riječ o „najogavnijoj zloupotrebi novinarstva u korist vlasnika medija“.

„Ovo što se desilo nije više ni problem Medijskog samoregulatornog tijela, već nekih drugih državnih organa“, kazao je Vujović.
XS
SM
MD
LG