Dostupni linkovi

Mediji: Mađar telekom zatvara sumnjjive slučajeve u Crnoj Gori i Makedoniji


Telekomunikacione kompanije unutar Mađar Telekoma odlučile su da zatvore slučaj u vezi
sumnjivih ugovora u Crnoj Gori i Makedoniji, prenose današnji podgorički mediji.

Takva odluka je donesena na godišnjem sastanku grupacije Mađar Telekoma, održanom u poneđeljak, prenose podgorčki mediji pisanje Budapest tajmsa.

Ukazuje se da je prošlogodišnji profit iznosio 10,7 miliona evra, ali da je najveća firma grupacije Mađar Telekom bila pogođena plaćanjem posebnog telekomunikacionog poreza, a da je dodatni faktor na poslovni gubitak od 25 miliona evra bio iznos od 73,7 miliona evra,
koji je kompanija morala da plati nakon nagodbe sa američkom Komisijiom za hartije od vrednosti i Ministarstvom pravosuđa.

Američka Komisija za hartije od vrednosti utvrdila je da je kompanija Mađar Telekom podmitila najmanje tri osobe iz Crne Gore, sa 7,35 miliona evra, u postupku kupovanja Telekoma Crne Gore 2005. godine.

Krajem prošle godine Dojče Telekom i njegova mađarska podružnica, Mađar Telekom, pristali su da plate kaznu u okviru nagodbe o sudskoj tužbi, u kojoj se tvrdilo da su bivši rukovodioci te dve kompanije potkupili državne funkcionere, pored Crne Gore, i u Makedoniji.
XS
SM
MD
LG