Dostupni linkovi

Meksiko: U obračunu kriminalnih bandi ubijeno 15 ljudi


Petnaest osoba ubijeno je i najmanje jedna teško ranjena u pucnjavi najvjerojatnije povezanoj s drogom u baru u sjevernom Meksiku, području izloženom sukobima kriminalnih bandi, javlja HRT.

U petak navečer naoružani muškarci ušli su u bar u Chihuahui i otvorili vatru na osobe za koje se sumnja da su uključene u preprodaju droge, priopćio je ured lokalnog državnog tužiteljstva.

Mjesni mediji izvijestili su da su dvojica poginulih u napadu bili novinari, čime se povećao broj novinara stradalih u rastućem meksičkom nasilju među bandama.

Ured tužitelja također je izvijestio da je još dvoje ljudi ustrijeljeno u odvojenom napadu u drugom baru u gradu, čime se broj poginulih u petak popeo na sedamnaest.

Chihuahua, a posebno grad Ciudad Juarez na granici s Teksasom, najgore je pogođeno krvavim ratom narkokartela u borbi protiv narkomafije koju je pokrenuo predsjednik Felipe Calderon.

U nasilju među bandama i sukobima sa snagama sigurnosti u Meksiku je u posljednjih pet godina ubijeno više od 50.000 ljudi.
XS
SM
MD
LG