Dostupni linkovi

Gradonačelnik Trebinja izrazio žaljenje Dubrovčanima za 90-e



Gradonačelnik Trebinja Dobroslav Ćuk izjavio je danas kako je došao trenutak da "zažalimo za onim što se dogodilo 90-ih godina prošlog veka i da oprostimo jedni drugima svesni da podsećanjem na to ratno vreme otvaramo rane prošlosti".

"Duboko i iskreno žalim zbog svega što nam se dogodilo, zbog svake žrtve i štete koja je nanesena građanima Dubrovnika", rekao je Ćuk u Dubrovniku na seminaru o prekograničnoj saradnji.

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić kazao je da je trebalo da prođe 20 godina da iz Trebinja dođe neko ko je izrazio žaljenje “zbog onog što nam se dogodilo”, te dodao da je danas otvoreno jedno novo poglavlje.

Na pitanje hoće li se i on izviniti, Vlahušić je rekao da ne može, jer situacija nije ista. Kazao je kako žali svaku žrtvu, ali da način na koji je došlo do njih nije isti.

Seminar o saradnji na razvoju održivog turizma održava se u dubrovačkom hotelu Ekscelzior u organizaciji ambasada SAD-a u Hrvatskoj i BiH, programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Hrvatskoj i grada Dubrovnika.

Ambasador SAD-a u Hrvatskoj Džejms Foli (James Foley) naglasio je da je cilj seminara razvijanje saradnje između Dubrovnika i Trebinja.

"Iako sam svestan onoga što se događalo i rata devedesetih godina, smatram da negde treba početi, a ekonomska i kulturna saradnja su najbolje za početak", rekao je Foli.
XS
SM
MD
LG