Dostupni linkovi

Pretučen hrvatski umjetnik Slaven Tolj


Voditelj Art radionice Lazaretti i jedan od vodećih konceptualnih umjetnika Hrvatske, Slaven Tolj, pretučen je na koncertu grupe TBF u Dubrovniku sinoć.

"Bio sam gost grupe na koncertu TBF-a u klubu Ravelin i na samom kraju kada je bio bis, članovi TBF-a su obukli majice s natpisom Srđ je naš. Dok sam mirno, kao i ostali, promatrao koncert prišli su mi zaštitari i vlasnik Lukša Franković, bacili me na pod, zavrnuli mi ruku i nasilno me izbacili iz kluba. Pri tom su mi istegnuli tetive, što je utvrđeno i na Hitnoj pomoći, zbog čega ne mogu ni jutros micati rukom", rekao je lokalnim medijima Slaven Tolj.

Dodao je da mu je vlasnik Ravelina na kraju prebacio zbog majica "Srđ je naš", koje su članovi benda imali na sebi, da dovodi u pitanje njegov dobar odnos s Gradom, te da je provokator koji je dao majice TBF-u zbog čega su tako postupili.

Nakon Hitne pomoći, Tolj je pošao na policiju prijaviti događaj, međutim, prema njegovoj izjavi, policajac mu nije htio uzeti izjavu, zbog čega je čekao drugu smjenu i dao izjavu drugom službeniku.

"Sad ću stvarno napraviti sve što mogu da se suprotstavim ovakvom nasilju. Pozvat ću sve bendove koji nastupaju u ovom klubu da se ograde od Revelina i upoznati ih s kim rade. Poslat ću i priopćenje u kojem ću raskrinkati, pred javnošću, samu ideju Culture cluba kao takvog jer ovo je ponižavajuće. Vukli su me po podu kao kriminalca pred tolikim ljudima, a da ih ničim nisam provocirao. Bio sam u šoku", kazao je Slaven Tolj za Dulist.

Građanska inicijativa "Srđ je naš" javno se suprotstavlja izgradnji sportsko rekreacijskog golf odmorališta na Srđu, poviše Dubrovnika, za koji smatraju da je krinka za pravljenje velikog apartmanskog naselja. Zbog takvog stava gradske vlasti su u sukobu sa čelnicima inicijative koju čini nekoliko nevladinih udruga Hrvatske.
XS
SM
MD
LG