Dostupni linkovi

Avganistanske snage ubile 36 pobunjenika


Avganistanske snage bezbjednosti ubile su 36 pobunjenika i uhapsile jednog u operacijama suzbijanja koordinisanih napada u Kabulu i još tri provincije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

U okršajima su poginula osmorica avganistanskih vojnika. Sukobi su počeli juče oko podneva u Kabulu, a okončani su jutros, rekli su zvaničnici.

Ministar unutrašnjih poslova Besmilah Mohamadi rekao je novinarima da je povrijeđeno ukupno 65 lica, uključujuči 25 civila. Pored Kabula, napadi su izvršeni u provincijama Logar, Paktija i Nangarar, prenio je BBC.

Premijer Šukrija Barkzaj izjavio je da iz ovih napada treba izvući lekcije.

Zvaničnici navode da su u centralnom okrugu Vazir Kan pripadnici avganistanskih i norveških specijalnih snaga izvršili raciju na jednom gradilištu koje su napadači koristili kao bazu.Dopisnici javljaju da su napadači uzeli nekoliko građevinskih radnika kao taoce.

Avganistanski zvaničnici rekli su da je uhapšen bombaš samoubica čija je meta bio drugi potpredsjednik Mohamad Karim Halil.

Talibani su ranije objavili da su koordinisani napadi odgovor na nedavne tvrdnje zvaničnika NATO-a da je pobuna oslabila. Talibani su saopštili da je ovo bio početak "proljećne ofanzive".
XS
SM
MD
LG