Dostupni linkovi

Predsjednik Hrvatske u Mostaru


Vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije izjavio je da predsjednik Hrvatske Ivo Josipović posjetom Mostaru donosi "ono što je najvažnije - dijalog i komunikaciju koja je civilizovana i kulturna i koja je potrebna svima".

Ocjenjujući Josipovićev dolazak kao posjetu od velike važnosti i za srpski i za hrvatski narod, vladika Grigorije rekao je Srni u Trebinju da je dolazak predsjednika Hrvatske velika poruka i da ništa više osim toga ne mora da učini.

"Predsjednika ne poznajem lično, ali imam jako lijepo mišljenje o njemu kao o čovjeku koji u naše krajeve, koji su jako trusni poslije rata, donosi mir, optimizam i ozbiljnost koja je nam je potrebna", rekao je vladika Grigorije.

On je izrazio nadu da će njegov susret sa hrvatskim predsjednikom biti na korist narodima koje predstavljaju, "svako na svoj način, on u političkom a ja u duhovnom smislu".

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović boraviće danas na pravoslavni Vaskrs u Mostaru, gdje će obići gradilište Saborne crkve i sastati se sa vladikom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem.

Josipović će u Mostaru prisustvovati i manifestaciji ''Mostarsko proljeće" koju će otvoriti predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda.

Hrvatski predsjednik prisustvovaće otkrivanju spomenika nobelovcima Ivi Andriću i Vladimiru Prelogu u Parku nobelovaca u Mostaru.

Ovo je u posljednje dvije godine četvrti boravak Josipovića u Mostaru od kada je preuzeo predsjednički mandat.
XS
SM
MD
LG