Dostupni linkovi

Redžepi: Hapšenje Košnjetija je političko


Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi ocenio je da je hapšenje Marka Kosnjetija, na prelazu Merdare, političko.

"Ovo su i politička hapšenja. Mi ćemo preko Euleksa preduzeti mere", kazao je Redžepi, a prenose prištinski mediji povodom hapšenja Košnjetija koga je srpsko pravosuđe osumnjičilo za ratni zločin nad civilima.

Marko Košnjeti koji je juče uhapšen kod prelaza Merdare nikada nije bio pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova, saopštilo je Odelenje Odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda u Prizrenu, tražeći hitnu reakciju međunarodne zajednice i oslobađanje uhapšenog.

Prema istom saopštenju, Košnjeti je pošao kod sestre koja već dugo živi u Beogradu što je potvrdila i njegova ćerka Valentina Kosnjeti Koni.

"On nikada nije bio pripadnik OVK i uhapšen je bez ikakvog razloga", izjavila je Valentina Koni. I drugi izvori OZLJPS u Prizrenu su kazali da Košnjeti nije bio pripadnik OVK.

Zamenik tužioca za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić rekao je da se Marko Kasnjeti - kako je njegovo prezime objavljeno u Beogradu, koji je juče uhapšen na Merdaru, osumnjičen da je kao pripadnik OVK počinio ratni zločin protiv srpskih civila u Prizrenu 1999.godine

On je kazao da su srpskom tužilaštvu dostupni oštećeni, a srpski mediji su juče objavili fotografiju pripadnika OVK koji zlostavljaju dva civila.

Kosnjeti je juče popodne saslušan u Specijalnom sudu u Beogradu i određen mu je pritvor do 48 sati, a saslušanje se nastavlja u ponedeljak.
XS
SM
MD
LG