Dostupni linkovi

U Izraelu uhapšena četvorica palestinskih aktivista


Na aerodromu Ben Gurion u Tel Avivu danas su uhapšena četvorica aktivista, učesnika akcije "Dobrošli u Palestinu", saopštila je policija.

"Uhapsili smo četvoricu aktivista koji su avionom kompanije El-Al stigli iz Pariza. Oni su saslušani i uskoro će biti deportovani", rekao je agenciji Frans pres Majk Rozenfild.

Akcija "Dobrodošli u Palestinu" organizovana je treći put. Tokom te manifestacije svake godine oko 1.500 aktivista dođe na palestinske teritorije, a ovog puta imali su nameru da odu u Vitlejem, na otvaranje internacionalne škole.

Organizatori su saopštili da tom akcijom izražavanju protest zbog toga što do Zapadne obale moraju da prođu kroz izraelsku teritoriju. Većina aktivista koji su želeli da odu na palestinske teritorije nije uspela ni da kupi avionsku kartu.

Francuska, britanska i nemačka aviokompanija su sprečile palestinske aktiviste da otputuju. Na pariškom aerodromu Šarl de Dol više desetina aktivista je danas protestovalo, pošto im je, mada su kupili karte, zabranjeno da se ukrcaju na avion.
XS
SM
MD
LG