Dostupni linkovi

Hrvatska skijašica Ana Jelušić u 25. godini završila karijeru


Ana Jelušić (25) objavila je u subotu na konferenciji za novinare da zbog zdravstvenih problema završava skijašku karijeru.

"Skijanje je moja najveća ljubav, ali zdravlje je ipak važnije. Uz sve napore u godinu dana, u kojoj nisam skijala, moje zdravstveno stanje nije se popravilo i zato sam donijela ovu odluku. Gotovo 20 godina sam vezana uz skijanje, a posljednjih deset sam bila u vrhunskom skijanju i kada već ne mogu nastaviti tim putem sretna sam što mogu i dalje svoju energiju usmjeravati u nešto meni blisko", kazala je Ana Jelušić i najavila da će svoju karijeru nastaviti radom u Međunarodnom olimpijskom odboru (MOO) i Medunarodnoj skijaškoj federaciji (FIS).

"Ana se već 10-ak godina bori s astmom i često je proživljavala teške trenutke, prvenstveno na natjecanjima kada su napori i stres najveći, i teško ju je bilo gledati kako se muči s bolešću, a možete zamisliti kako je tek bilo teško njoj koja je sve to proživljavala", rekao je direktor hrvatske skijaške reprezentacije Vedran Pavlek.

Po njegovim riječima Ana zbog bolesti nije postigla bolje rezultate, ali je bila prva od naših skijaša koja se uz Janicu i Ivicu Kostelića popela na pobjedničko postolje u utrkama Svjetskog kupa.

Ana Jelušić ostat će usko povezana uz skijanje i sport jer će tijekom ljeta nastaviti raditi u MOO-u u Lausanni u odjelu za skrb o sportašima, a u iduće dvije sezone u FIS-u će obnašati dužnost medijskog koordinatora za alpsko skijanje, koju je već sjajno obavljala tijekom prošle sezone.
XS
SM
MD
LG