Dostupni linkovi

Petostruko ubistvo u Makedoniji: Pucalo više osoba iz tri vrste oružja


Mesto ubistva
Mesto ubistva
Na pet Makedonaca, koji su nađeni ubijeni blizu Skoplja, pucalo je više izvršioca iz neposredne blizine, sa tri tipa oružja.

Ministarka unutrašnjih poslova Makedonije Gordana Jankulovska je na pres konferenciji u Skoplju iznela te podatke na osnovu dosadašnje analize čaura koje su pronađene na mestu hladnokrvnog ubistva, koje je dovelo do novog pogoršanja međuetničkih odnosa u Makedoniji.

Jakulovksa je takođe rekla da se identitet počinioca hladnokrvnih ubistava pre dva dana još ne može utvrditi i zbog toga apelovala na uzdržanost i prestanak špekulacija o etničkoj pripadnosti ubica.

Ministarka je ujedno uputila i poruku ubicama da ne mogu izbeći pravdu I zamolila građana da okupljanja povodom Uskrsa ne iskoriste za eskalaciju nereda.

Od danas makedonski MUP ima otvorenu posebnu telefonsku liniju 199 za prijavljivanje svih informacija u vezi s ovim slučajem, a službe u susednim državama su u kontaktu sa makedonskim vlastima u cilju otkrivanja počinilaca ubistava.

Jankulovska je rekla da je u toku jučerašnjeg dana i danas napravljena analiza na osnovu podataka o putničkim vozilima koja bi mogla biti povezana sa ovim slučajem.

U skopskom naselju Radišani i dalje je napeto, a blokade koje je postavilo lokalno stanovništvosu uklonjene. I dalje su raspoređenje jake policijske snage, da bi sprečile eventualne incidente kojih je juče bilo nekoliko u tom delu grada.
XS
SM
MD
LG