Dostupni linkovi

U Makedoniji nakon petostrukog ubistva napeto, ali mirno


Policijska blokada na putu u blizini sela Smiljkovci, 13. april 2012.
Policijska blokada na putu u blizini sela Smiljkovci, 13. april 2012.
U skopskom naselju Radišani i dalje je napeto, nakon što su nađena tela četvorice mladića i jednog sredovečnog muškarca iz tog mesta, sa prostrelnim ranama.

U znak protesta zbog nezapamćenog ubistva u ovom kraju, građani su postavili barikade zahtevajući hitno pronalaženja krivaca. Primetno je i pojačano prisustvo policije.

Makedonski mediji su javili da će se danas obaviti sahrana petorice ubijenih, kao i da je skopska opština Butel današnji dan proglasila danom žalosti.

Zvanično, MUP je potvrdio da su tela petorice ubijenih, u četvrtak oko 22:30, pronašli ribolovci u blizini veštačkog jezera kod sela Smiljkovci.

Na mestu ubistva bilo je čaura, krvi, a na telima ubijenih prostrelnih rana, ali oružje nije pronađeno. Četvorica mladića su pronađeni pored zemljanog puta, a muškarac stotinak metara dalje.

Ubijeni su Aleksandar Nakjovski, Cvetančo Acevski, Kire Tričkovski i Filip Slavkovski koji su se spremali za proslavu mature, kao i 45-godišnji Borče Stevkovski koji nije bio u njihovom društvu, već je sam oko 17 sati došao na jezero na pecanje.

Ministarka policije Gordana Jankulovski je apelovala na građane da ostanu mirni.

"Činimo sve da razjasnimo okolnosti pod kojima je počinjeno ovo ubistvo, u kojem je pet osoba, najverovatno bez ikakvog razloga, izgubilo život.

Pozivamo da se smire strasti i da se senzacionalističkim informacijama ne doprinosi daljem podgrevanju tenzija", rekla je ona na konferenciji za novinare u Skoplju.
XS
SM
MD
LG