Dostupni linkovi

DPA poziva na bojkot izbora u Preševu


Na velikoj konvenciji Demokratske partije Albanaca (DPA) u Preševu, njen lider Ragmi Mustafa pozvao je sve albanske birače da 6. maja bojkotuju srpske parlamentarne i predsjedničke izbore.

"Ja ponovo, sada i zvanično pozivam sve Albance, da 6. maja bojkotuju srpske parlamentarne i predsjedničke izbore, jer centralna vlast u Beogradu godinama već ne pokazuje bilo čime da je zainteresovana za promjenu položaja Albanaca Preševske doline, rekao je Mustafa u prepunoj sali Doma kulture u Preševu.

On je takode istakao da Albanci Preševa, Bujanovca i Medveđe svoja sudbinska pitanja treba da rješavaju u Prištini i Tirani, jer je to, kako je rekao, najkraći put do Evropske unije.

"Evropa i Evropska unija bili su i ostaju na[ ciljevi. Ostvaricemo ih brže i uspješnije ukoliko odgovre za sva naša sudbinska pitanja potražimo u Prištini i Tirani" rekao je lider DPA.

Inače , sekretar Republicke izborne komisije Srbije Veljko Odalović izjavio je danas da se nada da će vlada Srbije i UNMIK dogovoriti postupak i proceduru za sprovođenje predsjedničkih i parlamentarnih izbora na Kosovu i istakao da je RIK spremna za njihovo održavanje.
XS
SM
MD
LG