Dostupni linkovi

Ćalović: Protesti u Crnoj Gori krajem naredne sedmice


Izvršna direktorica Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanja Ćalović kazala je da će protesti građana nezadovoljnih Vladinom ekonomsko-socijalnom politikom biti održani krajem sljedeće sedmice u više crnogorskih gradova.

Ćalović je “Vijestima” kazala da će te proteste organizovati lokalne sindikalne i nevladine organizacije kao i studenti, a da će MANS biti logistička podrška.

Unija slobodnih sindikata (USS), MANS i Studentska unija, koji su u januaru i martu organizovali u Podgorici velike građanske proteste, već rade na organizaciji narednog i neće se, kao organizatori, pojavljivati na lokalnim protestima.

"Građanima i sa sjevera i sa juga je očigledno da Vlada nije ispunila zahtjeve sa našeg protesta i da ne čini ništa kako bi zaustavila poskuljenja i poboljšala standard građana, tako da očekujemo krajem sljedeće sedmice da će biti protesta u nekoliko crnogorskih gradova, a organizovaće ih radničke i nevladine organizacije, intelektualci i studenti iz tih gradova. Njihovi zahtjevi će biti na liniji onoga što smo mi tražili od Vlade. Ti ljudi imaju konkretne probleme i tražiće rješenja", kazala je ona.

Ćalović je rekla da će lokalni protesti trajati i da se neće završiti za nekoliko dana.

"U drugoj sedmici očekujemo nastavak protesta jer nam se javlja veliki broj ljudi, formiraju koordinaciona tijela za proteste. Zanimljivo je da u nekoliko gradova imamo i sindikalce koji pripadaju Savezu sindikata Crne Gore (SSCG) koji su polako počeli da se priključuju i zainteresovani su da u svojim opštinama organizuju proteste. Sama centrala SSCG neće na proteste i protivi im se, ali njihove podružnice to hoće", kazala je Ćalović.

Ona je rekla da ne može precizno da kaže u kojim gradovima i kada će protesti biti organizovani jer još pokušavaju da preciziraju taj dio.
XS
SM
MD
LG