Dostupni linkovi

Određen pritvor osumnjičenima za paljenje ambasada SAD i Turske u Beogradu


Viši sud u Beogradu odredio je rano jutros pritvor za 11 osumnjičenih za paljenje ambasade SAD u Beogradu u februaru 2008. godine posle mitinga "Kosovo je Srbija", dok je jedan osumnjičeni, koji je bio maloletan u to vreme, pušten da se brani sa slobode.

Viši sud u Novom Sadu sinoć je odredio pritvor i pokrenuo istragu protiv dvojice osumnjičenih koji su u vreme izvršenja krivičnog dela bili maloletni, pa će se zbog toga postupak protiv njih voditi pred tim sudom.

Kako je Tanjugu rečeno u Tužilaštvu, istražni sudija im je posle saslušanja odredio pritvor zbog opasnosti da bi mogli da utiču na svedoke, da ponove krivično delo, jer je zaprećena kazna preko 10 godina zatvora za delo za koje se terete, kao i zbog toga što su ranije osuđivani za krivična dela sa elementima nasilja.

Istraga je pokrenuta protiv Dejana Vučkovića i Milana Dubočanina iz Beograda, Đorđa Tomina, Marka Novitovića, Nikole Kosanovića, Dušana Sedlara, Aleksandra Ercega i Filipa Backović iz Novog Sada, Dragana Marinkova, Milana Tomasa i Mladena Nebrigića iz Pančeva, kao i Draženka Nikolića iz Inđije.

Vučković, Tomin, Kosanović, Sedlar, Erceg, Backović, Marinkov, Nebrigić, Novitović i Tomas se terete za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, što su ranije osuđivani za krivična dela sa elementima nasilja.
XS
SM
MD
LG