Dostupni linkovi

Radnici "Dunav agregata" treći dan blokiraju plovni put Dunavom


Nezadovoljni radnici preduzeća "Dunav agregati" nastavili su treći dan da blokiraju sa tri broda međunarodni plovni put Dunavom kod Novog Sada, zbog čega je plovidba Dunavom do daljeg obustavljena.

Prema rečima sindikalnog rukovodioca u preduzeću Milivoja Šujdovića, 36 radnika provelo je noć na brodovima, a ispred blokade od danas se nalazi više od 20 komercijalnih brodova kojima je onemogućen prolaz.

Šujdović je agenciji Beta rekao da je Lučka kapetanija izdala rešenje za prinudno uklanjanje brodova i ponovio da radnici to neće učiniti dok ne dobiju zaostale plate i dok im menadžment ne uplati doprinose za zdravstveno osiguranje.

Radnici "Dunav agregata" blokirali su 11. aprila Dunav na jedan kilometar nizvodno od ušća Kanala DTD u tu reku, brodovima tog preduzeeća "Petrovaradin", "Mišeluk" i "Podbara".

Radnici su kazali da su bili prinuđeni na blokadu, jer im se niko od predstavnika poslovodstva ili vlasti nije obratio od ponedeljka, kada su počeli štrajk, nezadovoljni jer im poslodavac duguje šest plata.

Oni su se izvinili svim lađarima i dodali da nisu imali drugog načina da skrenu pažnju na 470 radnika, koji su "dovedeni do ruba egzistencije".

"Dunav agregati" je preduzeće koje je nastalo privatizacijom nekadašnje velike firme "Heroj Pinki".
XS
SM
MD
LG