Dostupni linkovi

Mađarska: Odloženo suđenje Čačiću zbog smrti dvoje ljudi u automobilskoj nesreći


Ročište u kaznenom postupku protiv prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića za izazivanje prometne nesreće s dvoje poginulih u Mađarskoj, koje je bilo zakazano za 17. travnja, odgođeno je. Potvrdio je to za Hinu Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović istaknuvši kako ne zna razlog odgode. Nije određen novi datum ročišta.

Odvjetnik dr. Zoltán Gál, zastupnik Katalin Lipták koja je u nesreći izgubila majku i supruga, za Večernji list je rekao kako je u srijedu u podne saznao da je rasprava odgođena, navodno zbog Čačićevih neodgodivih obveza. Odvjetnik se nada da odgoda neće biti na dulje vrijeme te da će pravda biti zadovoljena.

Ministar gospodarstva je prije početka suđenja rekao kako će se ako bude kažnjen, potpuno povući iz politike. Nakon posljednjeg ročišta izjavio je da ako optužnica ostane ista neće dobiti ni novčanu kaznu.

Radimir Čačić je u siječnju 2010. na autocesti Nagykanisza Budimpešta svojim chryslerom 300C naletio na škodu fabiju koju je vozila Katalin Liptak. Od posljedica nesreće smrtno su stradali njezina 81-godišnja majka Imrene Antal i 60-godišnji suprug Gyorgy Liptak. Nesreću je u škodi preživjela i Zoltanne Hitter. U svojoj obrani Čačić je kazao kako nije vozio prebrzo, ali da je neposredno prije udara na cesti uletio u oblak magle, javlja HRT.
XS
SM
MD
LG