Dostupni linkovi

Beograd: Postignut dogovor, studenti FMU otključali rektorat


Studenti beogradskog Fakulteta primijenjene umjetnosti, predstavnici Ministarstva prosvjete Srbije i Univerziteta umjetnosti postigli su večeras dogovor, nakon čega su studenti otključali zgradu Rektorata.

Kako javljaju beogradski mediji, ministar prosvjete i nauke Žarko Obradović upozorio je da je potez studenata Fakulteta primijenjenih umjetnosti i zaključavanje državnog sekretara u zgradi rektorata nedoličan i da ne doprinosi rješavanju problema.

Obradović je rekao da, uprkos incidentu, nadležni traže rješenje koje će biti prihvatljivo i za studente i za fakultet.

Studenti su poslije podne u zgradi rektorata Univerziteta umjetnosti zaključali državnog sekretara Ministarstva prosvjete i nauke Radivoja Mitrovića, rektorku Univerziteta umjetnosti (UU) Ljiljanu Mrkić Popović i dvojicu dekana.

Studenti FPU blokirali su jutros ulaze na sve tri fakultetske lokacije u gradu, nezadovoljni što odlični studenti nisu oslobođeni školarine, poslije čega su se sastali s rektorom Mrkić Popović, dekanom Kostićem i državnim sekretarom Mitrovićem.

Prema riječima predsjednice Studentskog parlamenta Univerziteta umjetnosti Vesne Đoković, studenti su se na taj korak odlučili jer, kako kaže, tokom sastanka nije iznijeto rješenje.
XS
SM
MD
LG