Dostupni linkovi

Sud u Bijelom Polju: Presuda Dušku Šariću 3. maja


Iznošenjem završnih riječi pred specijalnim vijećem bjelopoljskog Višeg suda okončan je glavni pretres u procesu protiv Duška Šarića iz Pljevlja zbog stvaranja kriminalne organizacije, neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga i produženog krivičnog djela pranja novca, i Jovice Lončara zbog pranja novca u produženom trajanju.

Presuda bi trebalo da bude saopštena 3. maja, prenose crnogorski mediji.

Prije iznošenja završnih riječi, advokat Sead Spahović, koji zajedno sa Kasimom Dizdarevićem i Vladimirom Jankovićem zastupa Šarića, rekao je da su se u proteklih mjesec dana pojavili novi dokazni prijedlozi, koji odbrani daju za pravo da ih predstavi, a koji treba da se uvrste u dokazni postupak.

"Prijedlog odbrane je bio neplaniran i neočekivan, te nismo u prilici da odmah odredimo koja bi lica mogla eventualno da se pozovu kao svjedoci, što ćemo naknadno odrediti", rekao je tužilac Milosav Veličković.

Vijeće je nakon polučasovne pauze donijelo rješenje kojim su odbijeni prijedlozi tužilaštva i odbrane, uz obrazloženje da su neosnovani i da bi to uslovilo odugovlačenje postupka.
XS
SM
MD
LG