Dostupni linkovi

Beograd: Studenti FPU zaključali državnog sekretara, rektora i dekane


Nezadovoljni zato što odlični studenti nisu oslobođeni plaćanja školarine, studenti beogradskog Fakulteta primijenjenih umjetnosti /FPU/ u zgradi Rektorata zaključali su državnog sekretara, rektorku Univerziteta umjetnosti i dvojicu dekana.

Oni su na ulaz u zgradu Univerziteta umjetnosti na Kosančićevom vencu u Beogradu, gdje je sastanak održan, postavili lance pa niko ne može da izađe iz zgrade, prenosi Radio-televizija Srbije.

Zaključani su državni sekretar Ministarstva prosvjete i nauke Radivoje Mitrović, rektor Univerziteta umjetnosti (UU) Ljiljana Mrkić-Popović i dvojica dekana. U zgradi Rektorata na Kosančićevom vencu zaključani su i dekan Fakulteta primijenjenih umjetnosti Vladimir Kostić i dekan Fakulteta likovnih umjetnosti Milutin Dragojlović, sa saradnicima, dok su ostali zaposleni ranije izašli iz zgrade.

Ministar prosvjete i nauke Srbije Žarko Obradović upozorio je da je potez studenata nedoličan i da ne doprinosi rješavanju problema.

Studenti FPU blokirali su jutros ulaze na sve tri fakultetske lokacije u Beogradu, nezadovoljni što odlični studenti nisu oslobođeni školarine. Studenti su nakratko blokirali saobraćaj u Karađorđevoj ulici, ali su prekinuli blokadu nakon što im je, kako su rekli, policija zaprijetila hapšenjem. Studenti su svoj protest i blokadu zgrada fakulteta počeli u ponedjeljak, 9. aprila.
XS
SM
MD
LG