Dostupni linkovi

Dačić neobaviješten o hapšenjima


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić tvrdi da nije obaviješten o hapšenju zbog paljenja američke Ambasade u Beogradu 2008. godine i da je naložio da se o tome sprovede istraga.

"Ja sa tim nemam nikakve veze, jer me niko o tome nije informisao i smatram da je to nedopustivo. Naložio sam da se sprovde istraga kako je došlo do toga", rekao je Dačić.

Zbog paljenje Ambasade SAD privedeno je deset osumnjičenih osoba. Tri osobe uhapšene su u Beogradu, jedna u Inđiji, a šest u Novom Sadu.

U akciji kriminalističke policije u Novom Sadu uhapšeni su Filip B, Nikola K, Aleksandar E, Dušan S. i Marko N. iz Novog Sada, te Đorđe T. iz Veternika. Riječ je o pripadnicima navijačke grupe FK Vojvodine "Firma".

Republička tužiteljka Zagorka Dolovac ranije je rekla da je više od godinu dana tužilaštvo pribavljalo dokaze među kojima su i snimci ambasada u Beogradu na osnovu kojih su identifikovani učesnici nereda, te dodala da među njima ima i huligana poznatih po incidentima na sportskim manifestacijama.

Američka Ambasada zapaljena je poslije protesta "Kosovo je Srbija" održanog u centru Beograda 21. februara 2008. godine zbog proglašenja nezavisnosti Kosova.

U paljenju ambasade stradao je Zoran Vujović (20) iz Novog Sada.
XS
SM
MD
LG