Dostupni linkovi

Nikšić: U Istanbulu ćemo govoriti o izgradnji koridora 5-C


Na poziv Fondacije ''Marmara'', s kojom Federalna vlada odranije sarađuje, premijer Nermin Nikšić i nekoliko visokih državnih dužnosnika Bosne i Hercegovine otputovali su u Istanbul na Evroazijski ekonomski samit.

U razgovoru za Novinsku agenciju Anadolija, premijer Nikšić je izjavio da je ovo njegova prva zvanična posjeta nekoj zemlji u dosadašnjem jednogodišnjem mandatu.

Komentarišući mogućnost saradnje s konzorcijem ''Enka-Bechtel'', Nikšić je naglasio da je Vlada donijela zakon o eksproprijaciji, a da je u parlamentarnoj proceduri Zakon o izgradnji koridora 5-C, kao i prostorni plan. Kao jednog od ozbiljnih interesanata naveo je upravo ovaj konzorcij.

"Nadam se da ćemo u postupku davanja koncesije imati više ponuđača. Ne bih imao ništa protiv da to bude konzorcij ''Enka-Bechtel'', s obzirom na to da su njihove dosadašnje reference izuzetne", rekao je Nikšić.

Premijer je dodao i to da će na samitu prezentovati napredak u gradnji koridora 5-C kroz Bosnu i Hercegovinu i da će pozvati sve one koji su zainteresovani da se uključe u daljnju realizaciju ovog projekta.
XS
SM
MD
LG