Dostupni linkovi

Radnik Frikoma namestio sebi nagradne igre


Beograđanin Darko R. (29) uhapšen je u nastavku policijske akcije suzbijanja prevara u organizaciji nagradnih igara pošto je osumnjičen da je, kao asistent marketinga u firmi Frikom, odavao tajne kompanije i na taj način prisvojio džip i nekoliko stotina hiljada evra.

Osumnjičeni je sa saučesnicima, koristeći poslovne tajne koje su mu bile poverene u realizaciji nagradne igre pod nazivom "Pažljivo ližite", protivpravno prisvojio džip "Hamer", prvu novčanu nagradu od 202.000 evra i više novčanih nagrada od 2.000 evra, kao i veći broj mobilnih telefona ukupne vrednosti preko 30.000.000 dinara.

Na taj način osumnjičeni je oštetio preduzeće Frikom a.d. Beograd i potencijalne dobitnike, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Darko R. je osumnjičen da je od 15. do 19. maja 2008. godine obaveštavao ostale osumnjičene, koji će biti obuhvaćeni krivičnom prijavom, na kom će prodajnom mestu biti sladoledi koji donose nagradu.

Krivičnom prijavom su, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, obuhvaćeni i Jovica R. (46), Miloš M. (40), Bane V. (50) i Slaviša N. (42), svi iz Smedereva, Zlativoje Đ. (52) iz Ćuprije i Konstantin I. (28) iz Beograda.

Darko R. je ostalim osumnjičenima davao instrukcije šta treba da kažu prilikom prijave dobitka u firmi Frikom a.d. Beograd kako bi mogli da podignu nagradu.

Po preuzimanju nagrade, ostali osumnjičeni dobitke su predavali Darku R.
XS
SM
MD
LG