Dostupni linkovi

Dolovac: Istražni tim Srbije i Španije za zemunski klan


Tužilaštva Španije i Srbije formiraće zajednički istražni tim za procesuiranje pripadnika zemunskog klana uhapšenih u Španiji, izjavila je u Madridu državni javni tužilac Zagorka Dolovac.

Dolovac je posle razgovora sa državnim tužiocem španije Edvardom Tores-Dulseom, rekla novinarima da će tužioci dveju država koji rade na predmetu zemunskog klana, narednih dana razmeniti informacije i detalje o istrazi.

Dolovac je rekla da nije završena analiza DNK posmrtnih ostataka za koje se veruje da pripadaju Milanu Jurišiću - Juretu, ali postoji verovatnoća da se radi o njemu.

Protiv uhapšenih pripadnika zemunskog klana Luke Bojovića, Vladimira Milisavljevića i Siniše Petrića u Srbiji se vode procesi a, kako je Dolovac rekla, Španija je spremna da ustupi srpskom pravosuđu i procesuiranje krivičnih dela koja su oni počinili u Španiji.

Prema njenim rečima španske kolege su svesne težine krivičnih dela koja su oni počinili u Srbiji.

Dolovac je dodala da je sa španskim kolegama razgovarala i o odbeglom Darku Šariću, Stanku Subotiću - Canetu i Slobodanu Raduloviću.

Ukazala je da je cilj obeju strana njihovo hapšenje i oduzimanje imovine, jer se veruje da su prali novac stečen trgovinom droge, tako što su u Španiji kupovali nekretnine i otvarali firme.
XS
SM
MD
LG