Dostupni linkovi

Rasmussen: Akcijski plan za članstvo u NATO-u ovisi o BiH


Glavni tajnik NATO saveza Anders Fogh Rasmussen danas je u sjedištu Alijanse u Bruxellesu razgovarao s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem o koracima koje Bosna mora učiniti kako bi u maju na samitu NATO-a dobila zeleno svijetlo za Akcijski plan za članstvo u vojnom savezu (MAP).

"Vremenski rok za primjenu Akcijskog plana ovisi o Bosni i Hercegovini. Zadovoljni smo što je postignut politički dogovor i donesen zakon o vojnoj imovini, no važno je da ono što je dogovoreno na političkoj razini bude i primjenjeno. Kada se to ispuni , članice Saveza su spremne aktivirati Akcijski plan za članstvo. Ponavljam, sve ovisi o Bosni. Mi smo plan odobrili i kada se dogovor realizira u cjelosti, plan će biti aktiviran" istaknuo je Rasmussen.

Bakir Izetbegović, koji će predvoditi delegaciju BiH na samitu NATO-a u maju, kazao je kako je službeno Sarajevo spremno ispuniti preostale obaveze tim prije što je politički dogovor postignut zahvaljujući unutarnjim naporima.

"BiH će u roku od 60 dana ispuniti zahtjeve koje se pred nju postavljaju i s tim rezultatima idemo na samit u Čikagu. To su naše glavne poruke" istaknuo je predsjedavajući Predsjedništva BiH .
XS
SM
MD
LG