Dostupni linkovi

Bakir Izetbegović: tužiću Dodika


Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović zapretio je da će tužiti predsednika Republike Srpske Milorada Dodika "ukoliko nastavi da iskrivljuje istorijske činjenice, a naročito ako nastavi da laže o angažmanu Alije Izetbegovića u Drugom svetskom ratu ili tokom agresije na BiH 1992-95".

Bakir Izetbegović, sin Alije Izetbegovića, reagovao je na Dodikove ocene po kojima je "Alija Izetbegović u Drugom svetskom ratu pripadao fašističkim jedinicama, te da je zbog politike nasilja nad Srbima proterano 150.000 Srba iz Sarajeva".

"Alija Izetbegović je u Drugom svetskom ratu, kao mladić od 19 godina, regrutovan u partizansku vojsku i služio je u njoj šest meseci, odnosno do kraja rata. To je bila jedina vojska koju je Alija Izetbegović u tom ratu služio, te su navodi Milorada Dodika s tim u vezi potpune neistine", naveo je Bakir Izetbegović.

Dodao je i da sa "s ponosom i istrajnošću nastavlja politiku svoga Oca, istu onu politiku koja je nastojala da izbegne rat”, te dodao da je među ubijenim Sarajlijama tokom godina opsade bilo I "mnogo građana srpske nacionalnosti".
XS
SM
MD
LG