Dostupni linkovi

U pucnjavi na Sokocu ranjena dvojica članova SNSD-a


Portparolka Centra javne bezbednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić izjavila je agenciji Beta da je tom Centru noćas oko 2.00 stigla prijava iz MUP-a Kantona Sarajevo da su zamenik načelnika opštine Sokolac u RS u BiH Mirko Čolović i novoimenovani direktor šumskog gazdinstva "Romanija" iz tog mesta Bojan Tošić primljeni u bolnicu Koševo u Sarajevu, zbog povreda nanetih vatrenim oružjem.

"Prema ovlašćenju dežurnog tužioca, policija preduzima istražne radnje kako bi se utvrdile okolnosti pod kojima je došlo do upotrebe vatrenog oružja. Prema prvim informacijama, incident se desio u jednoj porodičnoj kući na Sokocu kada je, najverovatnije, jedan od dvojice povređenih upotrebio oružje i tom prilikom povredio sebe i drugu osobu", navela je Tešićeva.

Prema dosadašnjim informacijama, u incidentu su učestvovali samo Čolović i Tošić, dodala je Tešićeva.

Portparolka Kliničkog centra u Sarajevu Biljana Jandić potvrdila je novinarima da su iza ponoći u ovu bolnicu primljeni Čolović i Tošić, navodeći da je Čolović ranjen u potkolenicu i da je imao povrede šake, dok je Tošić ranjen u petu leve noge.

Ona je navela da su posle ukazane pomoći otpušteni iz bolnice. Čolović i Tošić su funkcioneri vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).
XS
SM
MD
LG