Dostupni linkovi

Vujanović: U Crnoj Gori nema zaštićenih od krivičnog postupka


U Crnoj Gori nema zaštićenih od krivičnog postupka i u njemu svako treba da ima jednak tretman, poručio je crnogorski predsednik Filip Vujanović.

Komentarišući ocenu predsednika Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića da bi trebalo hapsiti lidere pojedinih opozicionih partija i predstavnike pojedinih medija, Vujanović je rekao da se moraju poštovati principi krivičnog prava.

"To su principi koji afirmišu da se u krivičnom pravu cene dokazi i da se svi tretiraju jednako u krivičnom postupku", rekao je Vujanović.

On je istakao da svi imaju obavezu da se obezbedi da krivični postupak ima "krivično pravnu motivaciju", prenose crnogorski mediji.

"To su standardi međunarodne zajednice koji postoje i u našem krivičnom pravu i za koje sam siguran da se zalaže i Đukanović", napomenuo je Vujanović.

Predsednik DPS-a Milo Đukanović poručio je da, ukoliko u Crnoj Gori treba provesti hapšenja na kojima insistira Evropska unija, u zatvore treba da idu čelnici opozicije i vlasnici dela medija.
XS
SM
MD
LG